Колеги, днес тръгвам да си отварям предния капак на бензинката и.... "приятна" изненада - лостчето откъм купети си се движи и нищо не се случва - не се усеща характерното щракване. Изглежда ми като скъсано жило, въпреки че ми е странно как не съм го усетил. Както и да е жилото е най-малкия проблем, и въпроса е как може в тази ситуация да се отвори капака? Ако някой е имал подобен проблем, ще съм му благодарен ако ме насочите някъде, където ще го отворят.
Известие
Collapse
No announcement yet.
Проблем с предния капак на 156
Collapse
X
-
Първоначално публикувано от AlfaMan Покажи съобщениеКолеги, днес тръгвам да си отварям предния капак на бензинката и.... "приятна" изненада - лостчето откъм купети си се движи и нищо не се случва - не се усеща характерното щракване. Изглежда ми като скъсано жило, въпреки че ми е странно как не съм го усетил. Както и да е жилото е най-малкия проблем, и въпроса е как може в тази ситуация да се отвори капака? Ако някой е имал подобен проблем, ще съм му благодарен ако ме насочите някъде, където ще го отворят.Mercedes W202 - 200kompressor 99'
Alfa Romeo 156 1.8 16V TS 99'- ex''
Alfa Romeo 145 1.9JTD 99'
-
Много внимавай с заключващия механизъм, защото може да стане моята беля. Беше много замърсен и защитния зъб се движеше трудно. По-точно бавно. Изпреварвах на магистралата със 140км/ч едно френко от ония яйцевидните и...!!! предния капак се вдигна. Няма да ви обяснявам за последствята. Направо ще покажа. Чак тавана го отнесе.
Живи и здрави... тенекиите се оправят...
Много е важно периодично да се почиства механизма за да не заклинват зъбците. Моята препоръка е да не го змазвате, защото по-лесно полепват гадости по него.Last edited by ivan_petkov_stz; d.m.y г., 21:49.Alfa Romeo 159 2.4 JTDm 06
Alfa Romeo 33 1.5 90hp 85
Ex: Alfa Romeo 156 1.8TS
Comment
-
Link по темата: http://www.u-first.co.uk
AR 145 2.0 16v Turbo 300+ whp powered by ICIDesign
AR 155 2.0 16v SUPER
Toyota Corolla 2014 S Premium
Moskvich 2140
Comment
-
Механизма заклеясва и в може да заклини в даден момент. След като констатирах, че жилото е здраво установих, че точно това се беше случило. Хванах един човек да държи опъната ръчката за отваряне и го напънах капака нагоре и той се отвори. Изчистих го и го смазах механизма и сега нямам никакъв проблем. Смятам превнтивно да повтоворя същата процедура и с печката, че знае ли човек кога може да ме изненада неприятно и тя.Alfa Romeo 159 SW, 1.9 JTDm
Alfa Romeo 156, 2.4 JTD
Ex: Alfa Romeo 159, 2.4 JTDm, Subaru Legacy 2.5i,
Alfa Romeo 156, 2.0TS
Comment
Comment